Opastettu hiihtovaellus Pöyrisjärven erämaahan

Pöyrisjärven erämaa-alue

Pöyrisjärvi ja sen ympäristö on monelle tuttua kesävaelluksilta, mutta talvella alueella on hiljaisempaa. Useimmat liikkuvat alueen pohjoisoissa, mutta meidän vaellus kohdistuukin eteläosiin ja tuntureihin.

“Opetamme sinulle hiihtovaelluksen perustaitoja, emmekä yövy tuvissa”

— Autiotuvat ovat hyvä helpotus aloittelijoille ja mukavuutta hakeville. Kun opit yöpymään teltassa, et pian enää tupiin haluakaan.

450€ / 6 PÄIVÄÄ

Emme etene kurinalaisella retkikuntatyylillä, vaan haluamme nauttia erämaan rauhasta. Hiihtovaellukset ovat aina kuitenkin fyysisesti rankkoja ja erämaan talviolosuhteet voivat olla erittäin haastavia. Haluamme tarjota kaikille suuren seikkailun ja ison elämyksen, mutta emme tee retkestä kuitenkaan liian raskasta.

Mukava tapa lopettaa hiihtovaellus, on viettää jälleen yö Hetassa palautuen ja olet pirteämmässä ajokunnossa paluumatkalle.

Lähdemme matkaan maanantaina, mikäli tulet bussilla (Matkahuolto), suosittelemme saapumaan Hettaan jo sunnuntaina ja viettämään yön joko Hotelli Hetan Majatalossa tai Lapland Hotel Hetassa. Tällöin pääsemme matkaan mukavasti päivänvalossa. Lähdemme hiihtämään ahkiot perässämme ja etenemme säänmukaisesti, lumitilanne määrää tahdin. Saavumme takaisin lauantaina jo melko aikaisin aamupäivällä.

Tämä hiihtovaellus eroaa muista opastetuista hiihtovaelluksista siinä, että me annamme opastuksen lisäksi vaelluksena aikana opit, joiden avulla pystyt tulevaisuudessa tekemään hiihtovaelluksia omatoimisesti.

Tämän ahkiovaelluksen aikana teemme leiristämme pienen päiväretken, jotta pääsemme myös nauttimaan Lapin luonnosta ilman ahkiota hiihdellen.

Aikataulut:

19.2. – 24.2.2024

Hinta sisältää:

  • ahkiontuunauskurssin (ei sisällä materiaalien hintoja)
  • keitinlaatikonrakennuskurssi + monipolttoainekeittimen käytön opastus
  • vinkit varusteiden hankintaan
  • opastus hiihtovaelluksella
  • verot ja Metsähallituksen lupamaksut

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisätietoja: