Opastettu hiihtovaellus Puljun erämaahan

Opastamme 2023 kaksi hiihtovaellusta Puljun erämaa-alueelle, lähelle Hettaa. Puljun erämaa on kaunis yhdistelmä vanhoja metsiä, soita ja tuntureita. Puljun pohjoispuolelta vastaan tulee pian Norja, länsipuolella on Pöyrisjärven erämaa-alue ja idästä löytyy Lemmenjoen kansallispuisto. Erämaan alueella ei ole reittejä ja tuvatkin ovat vähissä. Yleensä ei muita ihmisiä nähdä, joskus tosin poromiehet saattavat tulla moikkaamaan. Täällä olemme pohjoisen luonnon armoilla ja pärjättävä on niillä varusteilla, joita mukanamme kuljetamme.

450€ / 6 päivää

Emme etene kurinalaisella retkikuntatyylillä, vaan haluamme nauttia erämaan rauhasta. Hiihtovaellukset ovat aina kuitenkin fyysisesti rankkoja ja erämaan talviolosuhteet voivat olla erittäin haastavia. Haluamme tarjota kaikille suuren seikkailun ja ison elämyksen, mutta emme tee retkestä kuitenkaan liian raskasta.

Mukava tapa lopettaa hiihtovaellus, on viettää jälleen yö Hetassa palautuen ja olet pirteämmässä ajokunnossa paluumatkalle.

Lähdemme matkaan maanantaina, mikäli tulet bussilla (Matkahuolto), suosittelemme saapumaan Hettaan jo sunnuntaina ja viettämään yön joko Hotelli Hetan Majatalossa tai Lapland Hotel Hetassa. Tällöin pääsemme matkaan mukavasti päivänvalossa. Lähdemme hiihtämään ahkiot perässämme ja etenemme säänmukaisesti, lumitilanne määrää tahdin. Vietämme yöt teltoissamme ja käytämme autiotupia vain erikoistilanteissa. Näin vältämme muut ihmiset ja saamme nauttia erämaan parhaasta puolesta – rauhasta. Palaamme autoille lauantaina ja näin jää aikaa tehdä paluumatka. 

Aikataulut:

6.1.-11.1.2023 ja 20.-25.3.2023

Hinta sisältää:

  • ahkiontuunauskurssin (ei sisällä välineiden hintoja)
  • keitinlaatikonrakennuskurssi + monipolttoainekeittimen käytön opastus
  • vinkit varusteiden hankintaan
  • opastus hiihtovaelluksella
  • verot ja Metsähallituksen lupamaksut

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisätietoja: