hiihtovaellus 6 päivää

Opastettu hiihtovaellus hiljaiselle Puljun erämaa-alueelle

Opastamme 2024 hiihtovaelluksen Puljun erämaa-alueelle, lähelle Hettaa. Puljun erämaa on kaunis yhdistelmä vanhoja metsiä, soita ja tuntureita. Puljun pohjoispuolelta vastaan tulee pian Norja, länsipuolella on Pöyrisjärven erämaa-alue ja idästä löytyy Lemmenjoen kansallispuisto. Erämaan alueella ei ole reittejä ja tuvatkin ovat vähissä. Yleensä ei muita ihmisiä nähdä, joskus tosin poromiehet saattavat tulla moikkaamaan. Täällä olemme pohjoisen luonnon armoilla ja pärjättävä on niillä varusteilla, joita mukanamme kuljetamme.

puljun erämaa-alue

Opastettu hiihtovaellus 450€, kesto 6 päivää

Emme etene kurinalaisella retkikuntatyylillä, vaan haluamme nauttia erämaan rauhasta. Hiihtovaellukset ovat aina kuitenkin fyysisesti rankkoja ja erämaan talviolosuhteet voivat olla erittäin haastavia. Haluamme tarjota kaikille suuren seikkailun ja ison elämyksen, mutta emme tee retkestä kuitenkaan liian raskasta.

Mukava tapa lopettaa hiihtovaellus, on viettää jälleen yö Hetassa palautuen ja olet pirteämmässä ajokunnossa paluumatkalle.

matkayhteydet

Tule omalla autolla tai julkisilla, junalla ja/tai bussilla

Lähdemme matkaan maanantaina, mikäli tulet bussilla (Matkahuolto), suosittelemme saapumaan Hettaan jo sunnuntaina ja viettämään yön esimerkiksi Hotelli Hetan Majatalossa tai Lapland Hotel Hetassa. Tällöin pääsemme matkaan mukavasti päivänvalossa. Lähdemme hiihtämään ahkiot perässämme ja etenemme säänmukaisesti, lumitilanne määrää tahdin.

aikataulu: 12.2. – 17.2.2024

Lähdemme hiihtämään 12.2. ja palaamme 17.2.

Emme nuku tuvissa, harjoittelemme maastossa yöpymistä telttojen kanssa. Majoittuminen teltalla talvisessa maastossa on tärkeimpiä taitoja, joita hiihtovaeltajan täytyy osata. Tämä on myös mielestämme se kaikkein mukavin vaihtoehto.Hiihtovaellukseen kuuluu tietysti opastus, mutta autamme sinua myös ennen vaellusta kaikessa tarvittavassa: varusteiden hankinta, vaatteiden valinta ja kaikissa asioissa, jotka mieltäsi askarruttaa. Annamme vinkit ja neuvot ahkion tuunaukseen ja keitinlaatikon rakennukseen. 

Lisämaksusta vuokraamme varusteita, kuten ahkion, makuupussin tai keittimen. Koulutamme tarvittaessa myös tarvittavia taitoja (monipolttoainekeittimen käyttö, teltan pystytys talvella ja ahkion kanssa liikkuminen) etukäteen viikonlopun mittaisella retkellä.

haluatko ilmoittautua mukaan tai kysyä lisätietoja?

Laita meille viestiä