ajankohta ja sijainti

Lähtö 3.6. – paluu 6.6.2024

Näätämöjoki sijaitsee Kaldoaivin erämaa-alueen rajalla lähellä Sevettijärveä ja Näätämöä.

pieni ryhmäkoko

Pidämme ryhmäkoon pienenä, maksimissaan 4 asiakasta. Tällöin pystymme paremmin opettamaan asioita ja liikkuminen on nopeampaa ja turvallisempaa.

opi samalla uutta

Vaelluksen aikana opetamme miten liikutaan järkevästi koskipitoisella erämaajoella. Opit samalla turvallisuuskäytänteitä ja packraft-vaelluksen niksejä.

näätämöjoen koskiseikkailu 4 päivää / 500€

Koe koskimelontaa ja erämaan villityttä Näätämöjoella

Näämöjoki löytyy aivan pohjoisimmasta Lapista, Kaldoaivin erämaa-alueelta. Joki on kuuluisa lohijoki ja kalastuskohde, mutta parhaimmillaan se on koskimelontajokena.
Huom. Nämä kuvat on kuvattu syksyllä.

Näätämönjoki, kaldoaivin erämaa-alue

Näätämönjoki on yksi Suomen parhaista koskimelontajoista

Näätämöjoelta löytyy isoja koskia ja onkin yksi Suomen parhaista koskimelontakohteista. Kesäkuun virtaamat antavat yleensä jo mukavat melontaolosuhteet, kun keskikesällä alkaa vesi loppumaan kesken ja joki on kivikkoinen ja matala meloa. Hyttysinvaasio alkaa yleensä myös vasta juhannuksen korvilla.

aloitus 3.6.2024

Joki pitää ”ansaita” patikoimalla aloituspisteelle

Aloituspäivä on vaelluksen raskain, patikoimme rapiat 10 km autoilta melonnan aloituspaikalle, lähelle Vuontislompoloa. Patikointi kulkee soisessa maastossa, mutta käveleminen on helpompaa, mitä tiheässä metsässä. Kengät varmasti kyllä kastuvat jossain vaiheessa, mutta se kuuluu tähän lajiin.

lopetus 6.6.2024

Parhaatkin seikkailut loppuvat joskus

Melomme Kallokosken laavulle asti, eli melontamatkaa tulee n. 45 km. Melonnan aikana käymme läpi turvallisuusasioita, joita voimme harjoitella hyvin oikeissa olosuhteissa. Meillä on hyvin aikaa skoutata koskia läpi ja mikäli jos tunnet kosken olevan liikaa taidoillesi, sen voi aina kantaa ohitse. Kalastajat ovat tehneet helppokulkuisia polkuja koskien ohitse.

vaativuus

Näätämänjoelta löytyy paljon vaativia koskia, joissa pitää olla osaava ryhmä ja hyvät yksilölliset taidot. Kosket pystyy kiertämään kävellen ohitse. Kävelymatka aloituspisteelle on raskas.

tarvittavat varusteet

Tarvitset koskimelontaan soveltuvan packraftin, melan, kypärän, liivit ja kuivapuvun. Tarvitset myös retkeilyvarusteet. Meiltä löytyy varusteita lisämaksusta vuokralle.

soveltuvuus

Sinulla pitää olla kokemusta koskimelonnasta ja vaelluksista. Nukumme erämaaolosuhteissa omalla majoitteella, joten tämän pitää olla sinulle jo entuudestaan tuttua.

haluatko ilmoittautua mukaan tai kysellä lisätietoja?

ota meihin yhteyttä