Opastettu packraft koskimelontaseikkailu Näätämöjoelle

Näämöjoki löytyy aivan pohjoisimmasta Lapista, Kaldoaivin erämaa-alueelta. Joki on kuuluisa lohijoki ja kalastuskohde, mutta parhaimmillaan se on koskimelontajokena.

Opukkaan Alaköngäs kesäkuun lopulla 2022 antoi hyvät kyydit.

Näätämöjoelta löytyy isoja koskia ja onkin yksi Suomen parhaista koskimelontakohteista. Kesäkuun virtaamat antavat yleensä jo mukavat melontaolosuhteet, kun keskikesällä alkaa vesi loppumaan kesken ja joki on kivikkoinen ja matala meloa.

Vuontislompoloon patikoimassa syksyllä 2021 Ossi Määtän ja Martin kanssa.

Aloituspäivä on vaelluksen raskain, patikoimme rapiat 10 km autoilta melonnan aloituspaikalle, lähelle Vuontislompoloa. Patikointi kulkee soisessa maastossa, mutta käveleminen on helpompaa, mitä tiheässä metsässä. Kengät varmasti kyllä kastuvat jossain vaiheessa, mutta se kuuluu tähän lajiin.

Melomme Kallokosken laavulle asti, eli melontamatkaa tulee n. 45 km. Melonnan aikana käymme läpi turvallisuusasioita, joita voimme harjoitella hyvin oikeissa olosuhteissa. Meillä on hyvin aikaa skoutata koskia läpi ja mikäli jos tunnet kosken olevan liikaa taidoillesi, sen voi aina kantaa ohitse. Kalastajat ovat tehneet helppokulkuisia polkuja koskien ohitse.

Saat halutessasi seikkailulta laadukkaita kuvia muistoksi ja voit käyttää niitä omassa somessasi. Seikkailun lisäksi opit uusia asioita ja keräät arvokasta koskimelontakokemusta erämaaolosuhteista.

Tarvittavat taidot ja varusteet:

  • Reipasta seikkailumieltä
  • Melontataidot ja koskimelontakokemusta
  • Perusretkeilytaidot
  • Hyvä peruskunto
  • Koskimelontaan soveltuvat melontavälineet (voit myös vuokrata meiltä)
  • Retkeilyvarusteet vaellukselle (Voit kysyä tarkempia tietoja meiltä)

Hinta 500 € / hlö (sis. alv 10%)

Kesto 4 päivää

Lähtö 5.6.2023, paluu 8.6.2023

Hinta sisältää 1-2 kokenutta packraft-erämaaopasta (ryhmäkoosta riippuen). Packraftin ja varustepaketin voi vuokrata lisähintaan 60 € / hlö. Ennen vaellusta käymme tarkkaan läpi pakkauslistat ja tarvittavat varusteet.

Kysy lisätietoja tai ilmoittaudu mukaan.