Packraft koskimelontakurssi

Suositulla koskimelontakurssillamme opit viikonlopun aikana koskimelonnan perusteita, sekä koskiturvallisuutta. Annamme myös opetusta, miten koskipitoisella joella liikutaan ja miten voit harjoitella taitojasi kurssin jälkeen omatoimisesti.

Näyttääkö hurjalta? Viikonlopun kurssin aikana sinäkin lasket tämän kosken alas ja moni muukin Kymijoen kuohu tulee hyvin tutuksi. Koskimelonta on haastava laji ja siihen sisältyy paljon asioita, joita on vaikea saada selville itseopetteluna. Kurssi on ponnahduslauta lajin pariin ja perusteiden oppimisen jälkeen on helpompi itse taas jatkossa harjoitella taitoja lisää.

Asiakaskyselyn perusteella muutimme koskimelontakurssin kaksipäiväiseksi. Moni koki saavansa paljon paremman opetuksen, kun opetusta jatketaan myös toiselle päivälle. Eli tämä korvaa sisällöllään vanhat perus- ja jatkokurssin.

Ensimmäisen päivän aika harjoittelemme koskimelonnan perusteita, käymme läpi koskien erilaisia piirteitä ja riskejä. Harjoittelemme itsensä pelastamista ja totuttelemme koskiympäristössä liikkumista ja käymme läpi ryhmän kommunikointiin tarvittavia käsimerkkejä. Laskemme helpompia koskia ja ylitetään pelkomme. Teemme helppoja harjoitteita, joissa käymme läpi koskenlaskun perusliikkeita, kuten lossaaminen, virtaanlähtö ja virrasta poistuminen.

Toisena päivänä on jo helpompi lähteä melomaan, kun isoimmat pelot on selätetty. Laskemme hiukan isompia koskia, kertaamme perusliikkeitä ja harjoittelemme vaativampia paripelastuksia.

Kurssin aikana tutustumme erilaisiin reppulauttoihin sekä melonta- ja turvallisuusvarusteisiin. Autamme mielellämme mahdollisissa kalustehankinnoissa ja kerromme vinkkimme, mitä varusteita kannattaa päivittää.

Kurssin hinta 245 € / viikonloppu sis. 24% ALV

  • Paikka: Kymijoki, Pernoonkosket
  • Sopivat pienryhmät, maksimi 8 henkilöä (minimi 3 osallistujaa)
  • Kesto LA + SU kesto n. 6+6 tuntia

Kurssi soveltuu koskimelontaharrastusta aloittavalle packraftaajalle. Sinulle ei tarvitse olla aikaisempaa koskimelontakokemusta, mutta olisi suotavaa, että olet jo melonut jonkin aikaa.

Meillä on vastuuvakuutus, mutta tarvitset oman vapaa-ajan vakuutuksen. Olemme käyneet koskipelastuskurssin (Rescue 3) ja meillä ensiaputaidot ja varusteet mukanamme.

Tarvitset mukaasi:

  • Koskimelontaan soveltuvat packraft + mela
  • Koskimelontaan soveltuva melontaliivi + melontakypärä
  • Säänmukainen vaatetus (Kuiva- tai märkäpuku, kesällä pärjää joskus myös shortseilla ja auringolta suojaavalla paidalla)
  • Eväät ja juotavaa
  • Yöpymisvarusteet (jos olet yötä alueella)

Vuokraamme tarvittaessa varustepaketin, johon kuuluu Alpacka koskimelonta-packraft, koskimelontamela, koskimelontakypärä ja laadukkaat melontaliivit. Hinta 50 € / viikonloppu.

Me oppaat yövymme läheisellä laavulla ja olet tervetullut meidän mukaamme. Tämä ei enää kuulu kurssiin, mutta olemme kuitenkin käytettävissä koko viikonlopun ajan. Huonot vitsit ja vanhat seikkailutarinat kuuluu hintaan.

Aikataulut 2024 kesälle:

Toukokuu 25.-26. LA-SU

Kesäkuu 22.-23. Juhannusspesiaali

Heinäkuu 20.-21. LA-SU

Heinäkuu 27.-28 LA-SU

Elokuu 24.-25. LA-SU

Syyskuu 7.-8. LA-SU

Pidämme kursseja myös ryhmille tilauksesta. Voimme myös muuttaa kurssirunkoa ryhmälle sopivaksi. Minimi osallistujamäärä 4 henkilöä.

Mielellään hiukan haastattelemme sinua ennen kurssille hyväksymistä ja varmistamme, että kurssi on sinulle sopiva.