paikka ja kesto

Kurssit järjestetään Kymijoella, Pernoonkoskilla. Kurssi kestää viikonlopun ajan.

pienet ryhmäkoot

Kurssit pidetään 3-8 hengen ryhmissä, jotta oppiminen on mahdollisimman tehokasta ja turvallista.

asiantuntevat oppaat

Kurssin pääoppaana toimii Caj Koskinen ja mukana on myös yleensä apuopas.

koskimelontakurssi 245€ / viikonloppu

Opi koskimelonnan perusteet ja turvallisuuskäytänteet

Suositulla koskimelontakurssillamme opit viikonlopun aikana koskimelonnan perusteita, sekä koskiturvallisuutta. Annamme myös opetusta, miten koskipitoisella joella liikutaan ja miten voit harjoitella taitojasi kurssin jälkeen omatoimisesti.

viikonlopun koskimelontakurssi 245€

Näyttääkö hurjalta?

Viikonlopun mittaisen kurssin aikana sinäkin lasket tämän kosken alas ja moni muukin Kymijoen kuohu tulee hyvin tutuksi. Koskimelonta on haastava laji ja siihen sisältyy paljon asioita, joita on vaikea saada selville itseopetteluna. Kurssi on ponnahduslauta lajin pariin ja perusteiden oppimisen jälkeen on helpompi itse taas jatkossa harjoitella taitoja lisää.

kurssin sisältö

Kurssi sisältää teoriaa ja paljon käytännön harjoittelua

Ensimmäisen päivän aika harjoittelemme koskimelonnan perusteita, käymme läpi koskien erilaisia piirteitä ja riskejä. Harjoittelemme itsensä pelastamista ja totuttelemme koskiympäristössä liikkumista ja käymme läpi ryhmän kommunikointiin tarvittavia käsimerkkejä. Laskemme helpompia koskia ja ylitetään pelkomme. Teemme helppoja harjoitteita, joissa käymme läpi koskenlaskun perusliikkeita, kuten lossaaminen, virtaanlähtö ja virrasta poistuminen.

Toisena päivänä on jo helpompi lähteä melomaan, kun isoimmat pelot on selätetty. Laskemme hiukan isompia koskia, kertaamme perusliikkeitä ja harjoittelemme vaativampia paripelastuksia.

koskimelontakurssi

Saat meiltä myös parhaat vinkit ja neuvot

Kurssin aikana tutustumme erilaisiin reppulauttoihin sekä melonta- ja turvallisuusvarusteisiin. Autamme mielellämme mahdollisissa kalustehankinnoissa ja kerromme vinkkimme, mitä varusteita kannattaa päivittää.

soveltuvuus

Kurssi soveltuu koskimelontaharrastusta aloittavalle packraftaajalle. Sinulle ei tarvitse olla aikaisempaa koskimelontakokemusta, mutta olisi suotavaa, että olet jo melonut jonkin aikaa.

vakuutus

Meillä on vastuuvakuutus, mutta tarvitset oman vapaa-ajan vakuutuksen. Olemme käyneet koskipelastuskurssin (Rescue 3) ja meillä ensiaputaidot ja varusteet mukanamme.yöpyminen alueella

Me oppaat yövymme läheisellä laavulla ja olet tervetullut meidän mukaamme. Tämä ei enää kuulu kurssiin, mutta olemme kuitenkin käytettävissä koko viikonlopun ajan. Huonot vitsit ja vanhat seikkailutarinat kuuluu hintaan.

tarvitset mukaasi

Annamme sähköpostitse tarkemmat neuvot, mitä varusteita tarvitset mukaasi

Nämä olisi kuitenkin hyvä olla mukana:

  • Koskimelontaan soveltuvat packraft + mela
  • Koskimelontaan soveltuva melontaliivi + melontakypärä
  • Säänmukainen vaatetus (Kuiva- tai märkäpuku, kesällä pärjää joskus myös shortseilla ja auringolta suojaavalla paidalla)
  • Eväät ja juotavaa
  • Yöpymisvarusteet (jos olet yötä alueella)

Vuokraamme tarvittaessa varustepaketin, johon kuuluu Alpacka koskimelonta-packraft, koskimelontamela, koskimelontakypärä ja laadukkaat melontaliivit. Hinta 50 € / viikonloppu.

Pidämme kursseja myös ryhmille tilauksesta. Voimme myös muuttaa kurssirunkoa ryhmälle sopivaksi. Minimi osallistujamäärä 4 henkilöä.

Mielellään hiukan haastattelemme sinua ennen kurssille hyväksymistä ja varmistamme, että kurssi on sinulle sopiva.

 kesä 2024 – AIKATAULUT:

Toukokuu 25.-26. LA-SU

Kesäkuu 22.-23. Juhannusspesiaali

Heinäkuu 20.-21. LA-SU

Heinäkuu 27.-28 LA-SU

Elokuu 24.-25. LA-SU

Syyskuu 7.-8. LA-SU

haluatko ilmoittautua mukaan kurssille tai kysellä lisätietoa?

lähetä meille viestiä