Monelle on mökkilomat Lapin turistikohteissa jo kovin tuttuja. Laskettelurinteiden lähettyvillä on paljon tekemistä ja aktiviteettejä, mutta luontoihmisen näkökulmasta nämä kohteet eivät välttämättä edusta sitä ”oikeaa” Lappia.

Jos katsot Lappia kartasta tai olet liikkunut muuallakin, kuin laskettelukeskuksissa, huomaat äkkiä, että Lappi on pääosin asumatonta poronhoitoaluetta. Laskettelukeskuksia on vain muutama ja kaupunkejakin on aika harvassa. Jos sinulle Lappi on ollut vain Levi tai jokin muu turistikohde, olet ehkä menettänyt aika paljon.

Lapista löytyy kansallispuistoja, joissa on merkittyjä reittejä, huollettuja tulipaikkoja, tupia ja laavuja. Sitten on myös 12 laajaa erämaa-aluetta. Erämaa-alueilla voit kokea unohtumattomia seikkailuja, yleensä näkemättä jälkeäkään ihmisistä. Viikon erämaavaelluksen jälkeen monella ensikertalaisella muuttuu koko elämänkatsomus ja näet asiat jatkossa ihan eri kantilta. Tätä elämystä suosittelemme kaikille.

Omatoiminen hiihtovaellus Lapin erämaa-alueelle vaati meiltä aikoinaan kahden kauden määrätietoisen harjoittelun ja oppimista oli paljon. Eräoppaan kanssa kuitenkin hiihtovaellukselle voi lähteä hiukan pienimmillä valmisteluilla. Osaava eräopas suunnittelee reitin, tarkistaa varusteet, pitää aktiviteetit taitotasojen puitteissa ja ennen kaikkea osaa tehdä kokemuksensa avulla toimivan turvallisuussuunnitelman.

Erämaa-alueet eivät ole, etenkään talvella mitään leikkipaikkoja. Joskus pelkästään autolla pääseminen erämaa-alueen laidalle on haastavaa. Me Hutkailla järjestämme talvella hiihtovaelluksia ja kesällä packraft-vaelluksia erämaa-alueille. Suunnittelemme reitit jo kertaalleen kulkemillemme paikoille ja olemme miettineet koko paketin ikimuistoista elämystä varten.

Meillä on käytössämme erilaisia telttoja ja varusteita, joita voimme vuokrata tai lainata. Yksi tunnelmallisimmista majoitteista on Savotan Hawu 4 kamiinateltta. Tässä teltassa nukkuu kolme henkeä yönsä mukavasti, neljäkin menee, mutta sitten voi tulla jo hiukan ahdasta.

Meillä ei ole pienenä yrityksenä vielä vuokralle täyttä varustepakettia, mutta olemme taasen joustavia ja kekseliäitä. Meidän kanssa saa yksilöllisiä seikkailuja, joita ei isommista yrityksistä saa.

Jotta voit lähteä talvivaellukselle, sinulta vaaditaan:

  • suht hyvä fyysinen kunto
  • sinun pitää tykätä talvisesta luonnosta
  • aktiivinen ja iloinen luonne
  • seikkailunhalua ja sisua
  • perusretkeilytaidot

Tarvitset myös retkeilyvarusteita ja suksipaketin, meillä on lainata useampi ahkio. Suksipaketteja voi myös vuokrata, voimme auttaa tässä. Autamme myös, jos haluat ostaa varusteita. Caj on töissä Scandinavian Outdoorilla ulkoilun asiantuntijana ja hänellä on paljon kokemusta hiihtovaelluksista ja tarvittavista varusteista.

Tule mukaamme opastetulle hiihtovaellukselle. Talvisesongin valikoiman löydät etusivulta. Kysy myös yksilöllisiä tuotteita, jotka voimme suunnitella juuri sinulle.

Ota rohkeasti yhteyttä:

Category
Tags

No responses yet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *